Agrimax, crear valor a partir de residus agroalimentaris

Agrimax

La ciutat de Lleida acull un taller d’innovació sobre models de negoci que permetin crear valor a partir de subproductes del sector agroalimentari. Aquest workshop s’emmarca en el projecte europeu Agrimax, que a Catalunya lidera la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d’aliments i 700 milions de tones de cultiu cada any

L’objectiu de reunir els grups d’interès en una sessió de treball és confeccionar un mapa de noves i innovadores formes de valoritzar els residus agroalimentaris.

Només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d’aliments i 700 milions de tones de cultiu cada any. Davant d’aquesta situació, Agrimax és un projecte finançat per la Unió Europea que està desenvolupant productes d’alt valor a partir de residus de processament i de conreu.

A més, el projecte té previst desenvolupar rutes competitives per a la comercialització d’aquests productes, utilitzant instal·lacions de processament flexibles, prioritàriament cooperatives, que maximitzin la sostenibilitat en l’àmbit europeu.

Participants

El projecte està obert a productors, cooperatives i altres fabricants d’aliments (processadors d’oliva, tomàquet, patata i cereal). Igualment, hi poden participar empreses interessades a operar una biorefineria i possibles usuaris finals dels productes Agrimax (envasos, additius alimentaris i materials agrícoles).

Objectius

La reunió de Lleida aportarà informació sobre com els residus i subproductes poden afegir valor a les cooperatives interessades. També permetrà connectar i intercanviar coneixements amb persones d’idees afins i, finalment, posarà damunt la taula nous models de negoci basats en els resultats de la recerca.

Procés a seguir

L’equip d’Agrimax guiarà les cooperatives interessades pas a pas de forma personalitzada i tenint en compte les diferents peculiaritats, les situacions econòmiques i financeres i altres factors externs.

Els resultats de recerca i desenvolupament realitzats al llarg del projecte es complementaran amb una revisió de les millors pràctiques per a models de negoci circulars innovadors i amb una anàlisi de context que garanteixi l’èxit.