“Afrontem el futur amb tranquil·litat i força”

Lluís Roig, president Associació de les Seccions de Crèdit (ASC, SCCL)OPINIÓ
Lluís Roig, president ASC, SCCL

Quin millor escenari que la cooperativa centenària de Bellcaire d’Urgell per celebrar el nostre 25è aniversari i reivindicar el model de cooperativa agrària amb secció de crèdit amb tots els seus valors, com a eina de present i de futur.

Aquest paper estratègic de la cooperativa agrària amb secció de crèdit en el món rural és el que hem volgut transmetre als responsables de la Conselleria d’Economia aquests dos últims anys, durant el procés de definició de la nova normativa que regula el nostre col·lectiu.

El nostre gran repte ha estat ser capaços de donar a conèixer aquesta realitat i generar el marc de confiança necessari que ens permetés treballar plegats i avançar en la direcció més adequada al bé comú.

En tot moment, hem estat especialment gelosos de preservar la nostra raó de ser: som font de finançament de la cooperativa i de l’activitat cooperativitzada, i tenim la finalitat de millorar la situació econòmica i social dels nostres socis.

A dia d’avui, us puc explicar l’anècdota que una comissió del Fons Monetari Internacional, de visita al Banc d’Espanya, es va interessar pel funcionament de les seccions de crèdit i el nostre paper en el finançament agrari. Les seccions de crèdit despertem l’interès d’organismes internacionals.

També tinc la satisfacció de poder valorar el compromís del Govern de la Generalitat per la continuïtat les seccions de crèdit. La seva aposta per aquest model es posa de manifest amb la constitució d’un grup de treball format per representants de diferents conselleries i del propi sector i, per descomptat, també amb el text final del nou Decret de seccions de crèdit. Hem aconseguit un marc legal adequat per poder afrontar els pròxims anys amb tranquil·litat i amb la força que requereixen els temps actuals.

En nom del Consell Rector de l’ASC, l’agraïment al Govern català, i molt especialment a l’equipde la Conselleria d’Economia, per creure en el nostre model i reforçar les cooperatives amb secció de crèdit amb les seves últimes decisions.

El nostre sentir més profund, també, a totes les cooperatives que, amb la vostra increïble tasca diària fins i tot quan bufava vent contrari, heu defensat el paper irrenunciable de les seccions de crèdit en el món rural.

Gràcies a tots.


Continua llegint…

“Noces d’argent” de les seccions de crèdit
Homenatge als presidents de les seccions de crèdit