Adernats redescobreix una varietat ancestral

INNOVACIÓ

Xarel·lo vermell - Adernats

La Vinícola de Nulles ha donat el tret de sortida a un nou i singular projecte d’Adernats retrobant el Xarel·lo Vermell, una varietat ancestral oblidada que els avis anomenaven “Cartoixà de la Marina”. Aquesta iniciativa està impulsada conjuntament amb Can Bosch i Rincón de Diego, els dos restaurants amb estrella Michelin de Cambrils.

El vi és 100% monovarietal i pretén recuperar la memòria d’una de les més singulars varietats autòctones de la costa de Tarragona. Gairebé oblidat, el Xarel·lo Vermell havia estat replantat per altres varietats més productives o barrejada amb l’abundant Xarel·lo ens molts cultius.

El celler cooperatiu ja ha presentat els primers 500 litres d’un vi inclassificable de tonalitat coure, situat entre blanc i rosat, que procedeix d’una vinya vella de més de 80 anys i aspira a ser l’emblema d’Adernats i un referent de Tarragona.

Vinicola de Nulles_Xarel·lo VermellElaborat a l’antiga i macerat amb les pells, es tracta d’un vi exquisit per a paladars exigents, pensat especialment per a menús gourmet.

La Vinícola de Nulles és un celler referent a les comarques de Tarragona, elaborador de vins i caves de qualitat marcats per l’essència mediterrània i una tradició mil·lenària. L’avalen reconeixements internacionals com la Gran Medalla d’Or i el premi Revelació del Jurat que el seu cava “Adernats Reserva Brut” acaba d’aconseguir en el Concurs Mundial de Brussel·les. El mateix escumós que recentment s’ha catalogat com “el millor cava del món” en la revista “50 Great Cavas”.