Adernats, més enllà de vins i caves

Adernats - Vinícola de Nulles

Nulles és una petita vila rural a 15 quilòmetres de la costa de Tarragona i  envoltada de vinya fins on es perd la vista. La cooperativa del poble, Vinícola de Nulles, ha arribat al seu centenari consolidant-se any rere any com a referent català. L’últim reconeixement ha vingut de la mà del cava Adernats XC, que ha guanyat l’única Gran Medalla d’Or de Catalunya al Concurs Mundial de Brussel·les, després de ser seleccionat entre més de 9.100 vins i caves procedents de 80 països d’arreu del món.

Però Vinícola de Nulles va més enllà; també s’ha distingit per singulars i pioneres experiències d’enoturisme en la seva majestuosa Catedral del Vi, un dels màxims exponents de l’estil modernista.

El punt àlgid és l’Adernats Vinifest, una nit plena de màgia per celebrar la Festa Major del Vi gaudint dels amics entre copes i assaborint propostes culinàries a ritme de musica. Degustacions, tastets gastronòmics de reconeguts restaurants de l’Alt Camp, musica en directe, discjòqueis i fins i tot, en l’edició d’enguany, un Concurs Audiovisual sobre la cultura del vi.

El 29 de setembre celebraran la ‘Primera festa de la verema i vermut concert a la Catedral del Vi de Nulles’, un dia per gaudir grans i petits de l’experiència del veremar i de tot el procés necessari per elaborar vins i caves de primera qualitat. El matí començarà amb una ruta entre vinyes on s’acabarà veremant a mà unes fileres de macabeu. Es transportarà el raïm fins al celler, on el trepitjaran amb els peus, el filtraran i n’obtindran el preuat most. Explicaran a través d’anècdotes el procés d’elaboració fins aconseguir un vi o cava de primera qualitat i finalment per grups, l’embotellaran i etiquetaran com a producte final acabat i preparat per la seva venda. Per celebrar-ho, s’acabarà el dia amb un vermut concert al mateix celler.

Amb la voluntat d’apropar i fer gaudir el món vitivinícola, la cooperativa ha organitzat diferents experiències enoturístiques per aquest estiu.

Visita guiada amb tast de vins

Per conèixer la història i endinsar-nos en la cultura del vi, podem fer una ruta en el temps visitant la Catedral del Vi de Nulles, joia modernista del mediterrani de 1917 conservada i usada tal com la va concebre l’arquitecte Cèsar Martinell.

L’activitat permet descobrir tots els detalls i secrets del celler, provar vi d’una bota de fusta, entrar al laboratori de l’enòleg i passejar entre centenàries tines d’obra i enormes arcades de maó. Finalment, en una sala preparada per a l’ocasió, es projecta un audiovisual i es fa un tast comentat de dos vins -a escollir- de la família “Adernats”.

Durada: 1h 30min
Horari: dissabtes, diumenges i festius a les 10.30h i 12.15h; visites especials durant la verema (agost-setembre)
Públic: mínim 2 persones, màxim 25

Visita i tast de vins i caves gourmet

AdernatsConèixer els secrets del món del vi amb un curs complert sobre els vins i caves “Adernats”, iniciant-se o aprofundint en el tast i el maridatge a l’interior de la Catedral del Vi de Nulles.

Inclou una ruta per l’interior del celler, degustació de vi directa de les tines d’obra centenàries i les barriques de fusta i tast-maridatge de 4 vins i 3 caves “Adernats” amb embotits i formatges catalans.

Durada: 2h
Horari:  cada dia, amb reserva
Públic: mínim 6 persones, màxim 15
Nivell: iniciació o perfeccionament

Visita copa en mà

L’essència d’una terra, una història i un celler, copa en mà, tastant a cada pas, per aprofundir en l’essencial. Començant entre vinyes per acabar endinsant-se en la sorprenent evolució del celler.

Inclou una ruta per les vinyes i visita guiada a la Catedral del Vi de Nulles amb un tast de 5 vins o caves acompanyats d’avellanes i pa d’autor del poble amb oli d’oliva.

Durada: 2.5 hores
Horari: Qualsevol dia i hora sota reserva prèvia
Públic: Mínim 6 adults

CENTRAL DE RESERVES

977 602 622 (ext. 105)
enoturisme@vinicoladenulles.com