Acreditació de l’agrobotiga Verntallat

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya està treballant per crear una xarxa d’agrobotigues de les cooperatives amb l’objectiu de promoure la venda dels productes de proximitat i de potenciar aquest canal, que permet que les cooperatives facin arribar els seus productes i els seus valors directament als consumidors.

En el marc d’aquest projecte, l’agrobotiga Verntallat de Puigpardines, de la SAT de la Vall d’en Bas, ha estat la primera acreditada oficialment per a la “Venda de Proximitat”. El reconeixement s’ha fet en un acte presidit pel conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i amb representants de la cooperativa, la Federació i l’Administració catalana.

Amb aquesta certificació, les Verntallat consoliden la comercialització de proximitat i el consum de productes de qualitat de la terra a la comarca de la Garrotxa, a través dels establiments que la cooperativa té a Olot, Puigpardines i Sant Feliu de Pallerols. L’acte ha servit també per celebrar el vintè aniversari de la primera agrobotiga de Catalunya, fet que posa en relleu la visió de la SAT de la Vall d’en Bas, en iniciar un model de comercialització que actualment és una  realitat arreu del país.

Jornades d’especialització en agrobotigues

També amb l’objectiu d’anar reforçant la xarxa d’agrobotigues, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va organitzar, al maig, la primera edició de les Jornades d’especialització en agrobotigues.

La resposta de les cooperatives a la iniciativa va ser molt positiva i es va traduir en una elevada assistència, amb més d’una quarantena de venedors i venedores de les agrobotigues.

La formació va anar a càrrec de l’experta en interiorisme Patrícia Montagut i s’hi van tractar aspectes com les tècniques de marxandatge, l’exposició i disposició del producte a l’agrobotiga i la selecció de productes i segmentació del públic. Per acabar, es va fer un taller pràctic sobre l’elaboració de lots i regals amb els productes de cadascuna de les agrobotigues participants.

A més, aquestes jornades van esdevenir un punt de trobada per compartir experiències i establir llaços de col·laboració entre agrobotigues de diferents punts del territori.