“A territori tenim un rebost immens i de qualitat”

ENTREVISTA
Jeroni Castell
xef restaurant “Les Moles”, una estrella Michelin

ENTREVISTA_Jeroni Castell_Restaurant Les Moles

La història del restaurant “Les Moles” d’Ulldecona és la d’uns joves que s’introduïren en un món que no és el seu i sense saber molt bé per què… Amb el pas del temps, la passió per la gastronomia els va atrapar i, a dia d’avui, la creativitat entre fogons s’ha convertit en el projecte de vida de Jeroni Castell, xef reconegut amb una estrella Michelin.

En aquest restaurant, ubicat a la primera cantera del municipi, on es feien les pedres per als molins, es treballa per poder oferir cada dia una cuina amanida amb productes de proximitat, una tècnica depurada i un polsim de diversió.

En quin moment va decidir apostar pels productes de proximitat?

Fruit del meu procés evolutiu, em vaig adonar que a on estem nosaltres, a Ulldecona, tenim un rebost immens i d’una qualitat molt gran que, de vegades, no aprofitem prou perquè nosaltres mateixos no ens ho acabem de creure.

El producte de Terres de l’Ebre és excel·lent i volia contribuir a posar-lo en valor i donar-lo a conèixer.

Què aporta aquesta cuina als seus comensals?

L’autenticitat. Poder conèixer el territori per mitjà de les papil·les gustatives, del sabor. Que la gent s’endinsi a la nostra terra a través del menjar i la cuina. Nosaltres posem el territori al plat.

Els productes cooperatius són presents a “Les Moles”?

Per descomptat. Les cooperatives fan productes de molta qualitat i a nosaltres ens és molt fàcil accedir-hi per proximitat, perquè tots estem al territori. És un producte que podem trobar a la cooperativa del poble o a la del poble del costat.

Probablement, seria diferent si el restaurant estigués en un entorn urbà, on l’accés a aquest tipus de productes seria més complicat per les dificultats de comercialització.

Com podríem canviar aquesta situació?

Penso que és molt important que es facin accions com aquesta d’avui, a Barcelona, de la mà de Caprabo i amb la participació de bloguers que ens ajudaran a explicar als consumidors que també és possible trobar alguns productes de cooperatives al costat de casa.

Una estrella Michelin és un bé molt preuat…

És una satisfacció immensa, un reconeixement, un posar-te al mapa, un ajudar-te en el dia a dia del negoci, especialment quan estàs ubicat en un entorn rural on no és tan senzill arribar al públic.

D’altra banda, una estrella Michelin també comporta una exigència molt gran amb nosaltres mateixos per fer les coses millor cada dia.

En el meu cas, m’agrada compaginar aquesta autoexigència amb el gaudi d’allò que fem.