30 anys de Federació

Josep Pere ColatEDITORIAL

Amb vista a la celebració del 30è aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i immersos de ple en una crisi generalitzada, estem movent fitxa.

Fa uns mesos, vam culminar una revisió profunda dels objectius estratègics per tal d’adaptar al màxim la nostra estructura d’assessorament i serveis a les vostres necessitats. De fet, diverses cooperatives en sou coneixedores de primera mà perquè vau participar en la definició del nostre Pla estratègic.

En aquest procés hem inclòs també la revisió de les nostres eines de comunicació tant amb el sector com amb la societat en general, a on tenim el compromís de defensar els interessos de les cooperatives agràries catalanes.

El primer canvi visible de l’estratègia de comunicació el teniu a les vostres mans: hem repensat la nostra revista, l’Agroactivitat. Estem treballant a nivell de continguts perquè les cooperatives us hi sentiu cada vegada més representades al temps que potenciem aquelles informacions que pensem que us poden ser més interessants i més útils. També hem revisat la imatge de la revista, incorporant un disseny més modern i adequat als temps actuals.

En paral·lel, estem treballant en un ambiciós projecte de comunicació per internet, que estem desenvolupant bàsicament amb recursos humans interns i que té l’objectiu d’afavorir la interactivitat i de proporcionar-vos la informació de manera més ràpida i més eficient.

Crec en aquest projecte i us ho garanteixo des de la perspectiva que em dóna el fet d’estar vinculat amb la Federació des de fa anys.

En aquestes tres dècades, som moltes les persones que ens hem implicat amb el projecte, tant des de les cooperatives com a nivell consell rector i també l’equip tècnic. Per això i tot i que no el vaig conèixer personalment, no puc acabar aquestes ratlles sense fer una menció especial a Xavier Culleré, que malauradament ens ha deixat recentment. Tots aquells que sí que van tenir l’oportunitat de compartir feina i passió amb en Xavier el defineixen com una persona íntegra, compromesa, creador del servei jurídic i impulsor de projectes que avui en dia són tant estratègics per al sector com la intercooperació.

Per tots aquells que han donat impuls aquesta organització, pels qui hi som ara i per aquells que ens agafaran el relleu… les cooperatives -empreses de persones per a les persones- tenim el compromís de ser fermes.

Josep Pere Colat
P
resident de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya