2147 MANS: on cada persona compta

Tomàquets 2147 mansCompromesos amb la igualtat d’oportunitats laborals. Aquest és l’objectiu de la cooperativa 2147 MANS que, promoguda per la Fundació Catalunya La Pedrera, compta amb onze socis productors de diferents punts del territori.

Les entitats sòcies comparteixen l’objectiu agrari i social. Estan integrades per persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o risc d’exclusió social que han unit els seus esforços -i les seves mans- treballant la terra per obtenir productes de qualitat i origen local.

La cooperativa 2147 MANS comercialitza fruites i verdures de proximitat, ecològiques i de temporada.

Les fruites i verdures d’aquesta cooperativa provenen dels camps dels socis. A més, també ha estès el model social vers altres productors agraris que, compromesos amb el projecte, hi mantenen un vincle de col·laboració.

“D’aquesta manera ampliem la nostra capacitat productiva i responem a les demandes dels clients en productes, varietat i quantitat”, argumenta el president de 2147 MANS, Carles Díaz.

2147 mans_HortsProductes ecològics i de temporada

Els productes de la cooperativa són de proximitat, ecològics i de temporada. Una vegada collits, passen per la central logística de Sant Vicenç dels Horts on es fa el control de qualitat i es preparen per ser distribuïts amb envasos fabricats amb materials orgànics i biodegradables.

A més d’utilitzar les millors llavors, s’ha posat en marxa una hectàrea d’horts experimentals a Món Sant Benet (Bages), on s’hi assagen diverses varietats i formes de cultiu que permeten assegurar-ne la qualitat.

La marca 2147 MANS es pot trobar a la xarxa de supermercats Bon Preu, amb més d’un centenar de punts de venda a Catalunya.

El compromís de la marca

A Catalunya hi ha més de 42.000 persones amb discapacitat intel·lectual i només una de cada quatre té accés a un treball remunerat. La situació és encara més greu per a les 83.000 persones que pateixen una malaltia mental; només dues de cada deu treballen.

La cooperativa 2147 MANS afavoreix la viabilitat de les empreses socials que creen llocs de treball perquè aquests col·lectius es puguin inserir laboralment i socialment.

En el moment que es va constituir, al 2013, el conjunt dels seus socis productors donaven feina a 1.074 persones que, entre totes, sumaven 2.148 mans.

Batejar la marca amb un nombre senar reflecteix el compromís amb la inserció laboral de la discapacitat.

Carles Díaz explica que “la decisió de batejar la marca amb un nombre senar (2147) volia reflectir el nostre compromís amb els treballadors que, tot i patir una discapacitat, són part activa d’un negoci viable econòmicament i que respon a una demanda del  mercat: producte ecològic de proximitat en els punts de venda habituals i a un preu raonable”.

LES XIFRES

11 socis productors
1.074 persones treballen a les entitats sòcies de la cooperativa
2.147  és el nombre de mans que representa a les 1.074 persones
70 referències comercialitzades
+ 500 tones de producció anual
120 punts de venda