2018: reptes, inquietuds i il·lusió

Ramon Sarroca, president Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Amb l’objectiu d’optimitzar, simplificar i fer que la Federació estigui preparada per als canvis que s’esdevindran els pròxims anys, en l’Assemblea General Extraordinària de fa unes setmanes vam aprovar el Pla Estratègic per als pròxims 4 anys i una modificació estatutària. En aquest acte vam comptar amb l’assistència de molts de vosaltres, que us agraïm especialment perquè eren dies complicats i perquè molts estàveu en campanya.

El Pla Estratègic és el nostre full de ruta i l’hem organitzat en grans eixos de treball que busquen que la Federació esdevingui el referent en tot allò que representa el cooperativisme agrari a Catalunya, a tots els nivells i en totes direccions.

Igualment creiem que és necessari potenciar la relació i fins i tot la intercooperació entre les diferents famílies del cooperativisme que coexistim a Catalunya, i per això definim actuacions concretes per avançar en aquest sentit.

En un àmbit més intern, apostem perquè els serveis que prestem des de la Federació esdevinguin estratègics per al cooperativisme i per a tots i cadascun dels nostres socis; de la mateixa manera que treballarem perquè els nostres productes cada dia estiguin més a prop del consumidor.

Per altra banda, quan llegiu aquesta revista, s’hauran produït ja les eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D.

Des de la Federació, hem fet saber i hem explicat molt acuradament a les principals formacions que hi concorrien les nostres propostes per a la pròxima legislatura del Parlament. I també les presentarem, arribat el moment, al nou Govern que sorgirà de les urnes.

Amb tot plegat, encetem un any ple de reptes i d’inquietuds, però també d’il·lusió. Us puc ben assegurar que treballarem com hem fet fins ara perquè es reconegui el paper que complim les cooperatives agràries, tant en la producció d’aliments com en el desenvolupament rural i el medi ambient.

Tant el consell rector que represento com l’equip humà de la Federació i jo mateix, no tenim cap dubte que amb constància i amb l’esforç de tothom… ens en sortirem.

Us desitjo un bon any a totes les cooperatives, a tots els socis i als diferents sectors productius!

Ramon Sarroca
President